the Cane Colorati
the Cane Colorati

Over ons


Ik ben Linda van Hoof-Bijnen, ben getrouwd met Mike van Hoof. Samen zijn we trotse ouders van 3 kinderen, Daimy uit 2008, Levi 2010 en Jessie 2014. Ik heb 33 jaar lang in Eindhoven gewond en we zijn sinds maart 2019 verhuist naar Someren. Wij zijn trotse eigenaar van twee aussie, hun roepnamen zijn Lana en Emmy. Als alles goed gaat komt er in het voorjaar/zoomer 2019 een 3e aussie teefje bij (dochter van Emmy) als alles goed gaat en ze is er geschikt voor zal ze opgelijd gaan worden als hulp hond voor ons zoontje Levi.

Ik ben opgegroeid met veel soorten huisdieren honden (Teckels, yorkshire terriers en Duitse herders) katten, fretten, konijnen, gerbels, vogels en vissen. Dit alles ging altijd prima samen, ik heb altijd heel veel genoten van alle dieren om mij heen dit was de basis van mijn grote dieren en honden liefhebberij. Mike en ik gingen samenwonen en we zeiden dat als we een huis met een tuin zouden krijgen dat we graag een herdershond wilden hebben. Omdat we eerst op een flat woonden en beiden Fulltime werkte en vonden het nog geen optie om een hond te nemen. We hadden op dit moment wel een kat die ik van huis uit mee gekregen heb genaamd Felix (heb hem op me 12e van me ouders gekregen). Hij was echt mijn maatje waar ik alles mee kon doen, en accepteerde ook elke hond die wel eens mee kwam op bezoek.

Onze eerste dochter werd geboren in 2008 en daarna ben ik door gezondheidsredenen minder gaan werken. We vonden het tijd worden om ruimer te gaan wonen omdat er zich in 2009 een 2 de kleine aan kondigde. We vonden het voor ons ideale droom huis, naast een park. Dit was voor ons het moment dat we ons gingen oriƫnteren na wat voor soort hond bij ons gezin zou passen. We waren het er snel samen over eens dat het een Australische herder moest gaan worden.

Aangezien het met mijn gezondheidsproblemen niet beter ging na de geboorte van onze zoon in augustus 2010 hebben mijn man en ik samen besloten dat ik toch moest gaan stoppen met werken. Zo kon ik starten met een goed en gezellig gezinsleven met kinderen en huisdieren waar ik nu fulltime voor zorg.

We zijn bij diverse fokkers van aussie’s geweest, maar de klik met de pup was er steeds niet. Tot we in oktober 2010 bij een fokker kwamen kijken voor een bleu merle teefje en tevens een red merle. Het was voor mij duidelijk nadat ik beide hondjes had vastgehouden. De red merle was echt een geweldige pup, ze begon nadat ik haar weer terug had gezet te piepen alsof ze al bij ons hoorde. Daardoor was ik direct verkocht, dit was de hond die ik wilde. Onderweg naar huis heb ik overleg gehad met Mike die helemaal verkocht was van een bleu merle, maar hij vond de red merle ook wel erg lief. Direct na thuiskomst hebben we de fokker gemaild dat we de red merle heel graag zouden willen hebben. We konden met moeite wachten tot we haar op mochten gaan halen om mee naar huis te nemen.
De klik tussen Lana, de kinderen en de katten ging allemaal goed, al moesten ze allemaal nog wel leren hoe ze met elkaar om moesten gaan.

In 2012 heeft ons zoontje Toby gevonden als kitten van +/- 4 weken oud. Lana was zo zorgzaam over hem dat we zeker wisten dat we met haar puppy`s wilden als de gezondheid testen goed waren. Toen alle uitslagen goed waren zijn we opzoek gegaan na de geschikte dekreu. In December 2013 is ons eerste nestje aussie pups geboren, 4 reutjes en 1 teefje. Lana was echt een super mama en we kregen ook veel complimenten, over hoe Lana het deet en hoe we zelf alles deden voor de eerste keer. Helaas omdat ons jongste dochtertje niet zo lief was voor de kat hebben we hem naar goeie kennissen gedaan. Dit is het beste voor hem.

Emmy is onze tweede aussie, ze is de dochter van Lana uit ons aller eerste netsje.